22 Ağustos 2012 Çarşamba

En Güzel Yemek Oyunları Oyna

Yemek oyunları kız çocuklarının en fazla oynadığı oyunlar arasındadır. İlk başlarda flash oyunlar sadece erkek çocuklarına yönelik olarak sitelerde yer almaktaydılar. Ama sonraki zamanlarda kız çocuklarının da oyun oynadığını ve kızların erkek oyunlarını oynamaktan zevk almadığını gören oyun firmaları kız çocuklarına yönelik oyunlar da tasarlamaya başlamışlardır. Bu kız çocuklarına yönelik oyunların başını yemek oyunları ve bebek giydirme oyunları çekmektedir.

Rağbetin bu kadar yoğun olduğu flash oyun sektöründe sadece kız çocuklarına yönelik oyunların bulunduğu ve hatta sadece yemek oyunları gibi tek bir kategorideki oyunların bulunduğu flash tabanlı oyun hizmeti veren sitelere de rastlamak mümkün olmaktadır. Bu durum da pazarın ne kadar geniş ve oyun oynayan çocuk sayısının ne kadar fazla olduğunun bir göstergesidir.

Sadece kızlara yönelik oyunların bulunduğu flash oyun sitelerinde çoğunlukla yemek oyunu, bebek giydirme ve bebek bakıcılığı oyunları, makyaj oyunları ve kuaför oyunları ağırlık göstermektedir. Ayrıca Barbie, Sindy, Dora, Pamuk Prenses oyunları gibi sevilen çizgi film ve masal dünyası kahramanlarına yönelik oyunlar da kız çocukları tarafından yoğun ilgiyle karşılanmaktadır.

Daha da özele inip sadece yemek oyunları gibi oyunların bulunduğu flash tabanlı oyun sitelerinde ise bu türdeki oyunların alt kategorileri mevcuttur. Örnek olarak yemek oyunlarının bulunduğu flash tabanlı oyun sitelerinde sadece yemek pişirme oyunları değil; aşçılık veya garsonluk yapma oyunlarına da rastlamak mümkün olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder